I Di Giovanna’s Pet-Nat finder man en udtryksfuld aroma af lyse citrusfrugter, tropiske frugter og brøde elementer. Kroppen er let med en smuk syre og byder på flere lag af citrusfrugt, stenfrugter og salte noter som bliver hængende længe.
’Rufulía’ betyder ‘vindpust’ på siciliansk. Denne unikke pétillant naturel-vin er produceret på økologiskdyrkede vindruer og har været udsat for den såkaldte ’méthode ancestral’, som basalt set er en sekundær fermenteringsproces som foregår i selve flasken. Den primære fermentering sker spontant i større beholdere, inden man overfører vinene til flaskerne inden gæringen er overstået.
Det er også dette som skaber boblerne i denne type af vine. Vinen er som sagt spontangæret og kan derfor klassificeres som en såkaldt ’naturvin’ – uspoleret og ikke filtreret.På den italienske ø Sicilien i Middelhavet ligger den 65 hektar store vingård Di Giovanna. Di Giovanna er Siciliens ældste vinproducerende familie, og er gået i arv igennem fem generationer. I dag ejes og drives vingården af brødrene Gunther og Klaus Di Giovanna. Med Di Giovanna kan du forvente friske, kølige og komplekse vine! Det er et gammelt men modernistisk vinhus som praktiserer tidlig høst og korte maceringsperioder.
Man får reduktive vine da de på vingården gør brug af stål, ler og cement med spontan gæring fra økologisk dyrkede vindruer.