Næse: En fin, frisk, aromatisk næse med tropiske frugter efterfulgt af melon, mineral- og blomsteraromaer. Kompleks og intens. Smag: Sprød og rund, med dominans af tropiske frugter og citrus-noter. Den viser en upåklagelig afbalanceret syrlighed, enestående dybde og volume, der giver plads til en vedvarende og rig finish
To kulturer og to forskellige vinfremstillingsstile, men et fælles mål, har sammenbragt den franske vinproducent og konsulent Michel Rolland, og den spanske vinvisionær Javier Galarreta. De tror begge på, at Spanien har et fremragende terroir, og de har det know-how der skal til for at lave gode kvalitetsvine.
I Rueda starter høsten sædvanligvis i midten af september med Sauvignon Blanc-sorten, og kort efter med Verdejo og Viura, som er de vigtigste sorter i området. Rolland Galarreta Rueda er fremstillet af Verdejo-druer fra vinmarker med en gennemsnitsalder på 40 år gamle vinstokke. Stokkene står plantet i jord med løse sten i Serrada i hjertet af Rueda-appellationen. Jordbunden er rig på calcium og magnesium, med god dræning og ventilation.
100% Old Vine Verdejo. Mosten er koldmacereret med skind i otte timer ved 7º C, hvilket forbedrer Verdejos karakteristiske aromaer. Gæringen foregår ved 14-16ºC, hvilket hjælper med at opretholde og intensivere druens unikke smag. Derefter holdes vinen i kontakt med den fine bærme for at styrke sin struktur ved at give syre, og optage mere dybde samt en fed fornemmelse i munden.
De druer, der bruges til at producere denne vin vokser i vinmarker beliggende omkring landsbyerne Serrada og Rueda, i hjertet af denne hvide vinregion. Det betragtes bredt som præmieområdet i appellationen Rueda. Ud af de 80 hektar, der ejes og kontrolleres af Bodegas Val de Vid, har man valgt nogle af de bedste vinmarker og druer, der vokser i den stenrige jordbund med god dræning.
Til mad: Fisk og skaldyr, fisk, ris, pasta og hvidt kød.