Denne bogdebut er skrevet af den fremstormende stjernekok Gísli Matt fra Slippurinn, den internationale kulinariske restaurant på Islands Westman Islands.
Kokken Gísli Matt byggede Slippurinn med sin familie i en historisk skibsværftsbygning i en lille by, hvis landskab blev ændret for altid af lavastrømmen fra en vulkan i udbrud i 1973. I dette utrolige miljø, hvor planter vokser på bjerge skabt af lava, skabte Gísli en menu, der både respekterer det lokale og traditionelle og skubber til grænserne for det moderne køkken. Gísli er ved at finde sin egen vej inden for gastronomi i dag.
Han har fanget opmærksomheden hos verdens kulinariske connaisseurs, herunder Ruth Reichl og Diana Henry blandt andre, og denne, Gíslis første bog, afspejler hans omfattende viden i traditionelle islandske retter. Bogen tager læseren helt ind til hjertet af Gíslis fascinerende kulinariske verden og ø-liv. En bog for elskere af alt nordisk, og for madelskere verden over.
Bogen er skrevet på engelsk.