The Nordic Cookbook tilbyder et hidtil uset kig på de rige kulinariske tilbud som findes i det nordiske køkken. Den anerkendte svenske kok Magnus Nilsson har indsamlet 700 opskrifter fra Norden.
Bogen er rigt illustreret med den internationalt anerkendte kok Magnus Nilssons personlige fotografier. Magnus optrævler mysterierne bag nordiske råvarer og introducerer regionens kulinariske historie og madlavningsteknikker. 700 autentiske opskrifter indsamlede fra de nordiske lande; Danmark, Færøerne, Finland, Grønland, Island, Norge og Sverige – forstærket af stemningsbilleder af landets landskaber og mennesker. Den nordiske kogebog er organiseret efter madtype og dækker alle typer nordiske retter, herunder kød, fisk, grøntsager, brød, kager og desserter. Disse opskrifter er opnåelige for hjemmekokke på alle niveauer og er ledsaget af fortællende tekster om nordisk kulinarisk historie, ingredienser og teknikker, herunder rygning og hjemmekonservering.
Bogen er skrevet på engelsk.