I duften får man intense og friske blomsteraromaer, der efterfølges af frugtige noter af pære og ananas. Smagen er tør med en tilstrækkelig syrlighed som giver en frisk og livlig fornemmelse. Det er en struktureret og velsmagende vin med en flot finish af modne frugter.
Altos de Rioja begyndte at lave vin i september 2006 . Vinen er produceret på en gård i hjertet af det bedste vinområde i Rioja Alavesa, lidenskabeligt anført af en gruppe erfarne fagfolk. Med stor erfaring fra den spanske vinverden er Roberto San Ildefonso fra Finca Sobreño i Toro og Bienvenido Muñoz fra Bodegas Muñoz i La Mancha gået sammen med vinproducenten Jean-Marc Sauboua fra Bordeaux, for at skabe en række unikke og moderne Rioja-vineEfter omhyggelig udvælgelse knuses druerne, og bliver efterfølgende kold-macereret i fire døgn, før de gæres i 10 dage ved ca. 30°C. Den afsluttede malolaktiske fermentering tager 15 dage og sker på egetræ før vinen gennemgår en fadlagring. For at give denne vin et markant fadpræg, lagrer den på både fransk og amerikansk egetræ i 24 måneder.Denne vin går godt til rødt kød, grillet lam og oste.