Duften af vinen er raffineret og elegant. Den har en dejlig kombination af bivoks, krydderier, læder og kirsebær. Smagen er kompleks med noter af brændt egetræ, læder og modne kirsebær.
Altos de Rioja begyndte at lave vin i september 2006 . Vinen er produceret på en gård i hjertet af det bedste vinområde i Rioja Alavesa, lidenskabeligt anført af en gruppe erfarne fagfolk. Med stor erfaring fra den spanske vinverden er Roberto San Ildefonso fra Finca Sobreño i Toro og Bienvenido Muñoz fra Bodegas Muñoz i La Mancha gået sammen med vinproducenten Jean-Marc Sauboua fra Bordeaux, for at skabe en række unikke og moderne Rioja-vineEfter omhyggelig udvælgelse knuses druerne, og bliver efterfølgende kold-macereret i fire døgn, før de gæres i 15 dage mellem 25-28°C. Den afsluttende malolaktiske fermentering sker i stålbeholdere før vinen gennemgår en fadlagring. For at give denne vin et strejf af eg, lagrer den på både fransk og amerikansk egetræ i 12 måneder.Denne vin går godt til rødt kød, grillet lam og oste.