Modnet på både fransk og amerikansk egetræ i 12 måneder
Duften er kraftig og kompleks med frisk frugt og behagelige krydrede noter, samt flot integreret balsamico og ristede aromaer. Smagen er fyldig, rund og meget velafbalanceret.
Altos de Rioja begyndte at lave vin i september 2006 . Vinen er produceret på en gård i hjertet af det bedste vinområde i Rioja Alavesa, lidenskabeligt anført af en gruppe erfarne fagfolk. Med stor erfaring fra den spanske vinverden er Roberto San Ildefonso fra Finca Sobreño i Toro og Bienvenido Muñoz fra Bodegas Muñoz i La Mancha gået sammen med vinproducenten Jean-Marc Sauboua fra Bordeaux, for at skabe en række unikke og moderne Rioja-vine
Efter omhyggelig udvælgelse knuses druerne, og bliver efterfølgende kold-macereret i fire døgn, før de gæres i 15 dage mellem 25-28°C. Den afsluttende malolaktiske fermentering sker i stålbeholdere før vinen gennemgår en fadlagring. For at give denne vin et strejf af eg, lagrer den på både fransk og amerikansk egetræ i 12 måneder.
Denne vin går godt til rødt kød, grillet lam og oste.
Vinens DNA
Druesorter: 100% Tempranillo
Vinstokke: 20-40 år gamle
Fermenteringstemperatur: 28°C
Fermenterings- & macereringsperiode: 20 dage
Fadtype: 80% Fransk & 20% Amerikansk
Alder på fade: 3-5 år
Fadlagringsperiode: 12 måneder
Tid i flasken: 6 måneder
Serveringstemperatur: 16°C
Land
Spanien
Område
Rioja
Producent
Altos R
Årgang
2016
Drue
Tempranillo
ABV
14.50%
Størrelse
0,75 L
Did that hit the spot? Så Se denne guide
