De yngre rom, som indgår i blandingen, er nøje udvalgte rom opkøbt i hovedsageligt Nicaragua og Columbia, som er blandet med ældre destillater fra Brasilien, Panama og Trinidad & Tobago. Efter rommen er blandet, er der tilsat vanilje, lokale Dominicanske urter, krydderier og sherry udvalgt fra de finest Sherryhuse i Andalusien.
Der er altså tale om en helt unik rom, som umiddelbart med sin mørke farve og krydrede duft og smag af lakrids og friskkværnet peber fremstår meget kraftfuld, men med sødmen fra vaniljen og den frugtige sherry i virkeligheden er meget rund og mild, næsten vinøs.
Sort rom kan generelt betegnes som en helt særlig stilart indenfor rom. Typisk er rommen modnet på ekstra ristede og dermed ekstra mørke egetræsfade, hvilket giver rommen en meget mørk farve, som kan beskrives som sort. Ofte er disse rom såkaldt krydrede rom, der er tilsat smagskomponenter, som rommen ikke naturligt opnår igennem modning og blanding.