Ugni Blanc-druen er kendt for at lave et let og elegant destillat, hvor Baco-druen står for en mere tung og bastant smagsprofil. Denne armagnac er ej heller nogen undtagelse, og byder på frugtige noter af fersken, blomme, friske druer samt herbale noter så som fennikel og mynte.
Normalt er armagnac fadmodnet i en lang årrække, men tilbage i 2014 oprettede man i armagnac-regionen en ny kategori, som fik navnet Blanche Armagnac. Denne kategori viser armagnac’en fra en ny side og fremhæver det særlige terroir i armagnac-regionen. Armagnac-huset Darroze har et særligt fokus på druetyperne som findes i produktionen af klassisk armagnac, og i deres Blanche d’Armagnac-serie finder man henholdsvis hvid armagnac på druerne Baco, Ugni Blanc og Folle Blanche – alle er de tappet ved destillationsstyrke på 49 % alkohol, hvilket er med til at fremhæve druernes individuelle karakteristika.
En frisk og sprød oplevelse som går utrolig godt som erstatning for tequila i en Paloma eller Margarita, men også noget så simpelt som erstatning for gin i en gin og tonic.Opskrift på Paloma d’Armagnac:4 cL Darroze Blanche d’Armagnac Baco12 cL grapefrugt sodavandFremgangsmåde: Serveres i et højt glas fyldt med is – garnish med et stykke grapefrugt.