Levering 1-3 hverdage . Fri fragt over 599 kr.

Din kurv

Du får levering indenfor 1-3 hverdage.

Du får et nøje udvalgt sortiment af de bedste flasker.

Du får fri fragt ved køb over 599 kr.

Subtotal

0,00 kr.

Gå til checkout
Ja,
jeg er over 18.
Luk mig bare ind.
Nej,
så vi må ses, når jeg
er blevet ældre.

Velkommen.
Du skal være fyldt 18
for at besøge vores website

er du over 18?

R&G Soleras Olvidadas Amontillado 541 Sherry 21 %

Vin

R&G Soleras Olvidadas Amontillado 541 Sherry 21 %

378,00 kr.

-

+

Soleras Olvidadas betyder ‘de glemte soleras’ – denne vin har en gennemsnitsalder på 30 år.

R&G Soleras Olvidadas Amontillado 541 Sherry er lavet på Palomino-druen og indeholder 21 % alkohol. Vinen er tappet fra tre solera-systemer hos Santa Ana der dateres tilbage til 1740. Vinen som hedder ’541’ er opkaldt efter de tre solera-systemer med nummer 5, 4 og 1 som Rolland & Galarreta har udvalgt til at blende netop denne sherry. Igennem årtier har vinen modnet i store fade af amerikansk egetræ med en størrelse på mellem 500-900 liter. Efter 12 års modning dør laget af flor ud, og vinen starter sin oxidative modning og rammer til sidste 21 % alkohol uden tilsætning af spiritus. Vinen har en gennemsnitsalder på hele 30 år!

Rolland & Galarreta startede deres portefølje med vin fra Rioja, Ribera del Duero og Rueda. Nu kan topproducenten tilføje endnu et spansk kerneområde til deres linje af vine, nemlig Jerez. Vinhuset har igennem fem år søgt efter de helt rette vinsystemer i området og er nu endelig klar med en Manzanilla-, Fino- og en Amontillado-sherry. Serien hedder Soleras Olvidadas og betyder de glemte soleras.

Amontillado-sherry starter sit liv som en Fino-sherry, men videreudvikler sig på et tidspunkt, og bliver senere til en vin som hører til indenfor Oloroso-stilen. I modsætning til en fuldblods Oloroso-sherry, så forstærkes Amontillado-sherry først når flor-laget i tønderne dør (mange gange slår man det bevist ihjel via netop tilsætningen af spiritus). Amontillado-sherry er dermed både modnet under et lag af flor og efterfølgende oxidativt. Fusionen af de to forskellige modningsprocesser gør Amontillado-vine ekstraordinært komplekse og spændende. Disse vine besidder både friskheden og gærpræget, som man finder i Fino-sherry samt de mørkere oxidative noter som findes i Oloroso-vine. Farven på Amontillado-sherry afspejler samtidig smagsprofilen ganske godt, da denne ikke er helt så mørk som Oloroso-sherry og ej heller så lys som Fino-sherry. Amontillado-sherry har som regel en flot gyldenbrun farve som kommer fra oxideringen samt egetræsfadene.

Amontillado-sherry er i høj grad en madvin og går godt til kød - fx oksekød og chorizo, men også mellemfyldig ost eller paté, men fungerer også glimrende som et glas i utide.

Vinens DNA

Drue: Palomino Fino
Gennemsnitsalder: 30 år gammel
Restsukker: 1-2 g/L
Alkoholprocent: 21 %
Solerasystem: Solera Santa Ana est. 1740.
Serveringstemperatur: 12-14°C
Holdbarhed efter åbning: Flere måneder i køleskabet

Land

Spanien

Område

Jerez

Producent

Rolland Galarreta

Årgang

NV

Drue

Palomino Fino

ABV

21,00%

Størrelse

0,5 L

En Scholz & associates produktion

Creative direction
Morten Scholz
Grafisk design
Jacob Lindblad
Visuel identitet
Benjamin Graahede
Art direction, foto
Morten Scholz & Jacob Lindblad