SÅDAN LAVER DU EN KLASSISK DAIQUIRI

 

HVAD ER EN KLASSISK DAIQUIRI?

De fleste af os har på et eller andet tidspunkt smagt en strawberry daiquiri og kan huske den for dens smag af dejlig jordbær, fløjlsbløde konsistens og forfriskende pift af lime. Hvad mange måske ikke ved er, at en klassisk daiquiri rent faktisk ikke indeholder bær eller frugter. Den originale daiquiri er lavet på hvid rom, limesaft og sukker. Nothing more. Med andre ord, så er daiquiri en cocktail der med sin simple opskrift smager fantastisk og kan laves med mange forskellige slags hvid rom.

DAIQUIRI HISTORIE

De fleste kilder er enige om oprindelse af den originale daiquiri. Adrienne Stillman, der er forfatter til denne fantastiske bog “Spirited – Cocktails from Around the World” skriver, at navnet daiquiri er taget fra en mineby i Cuba, hvor den amerikanske ingeniør, Jennings Cox, arbejdede, og han opfattes som opfinderen af den klassiske daiquiri cocktail. Den originale daiquiri kan derfor dateres helt tilbage til slutningen af 1890’erne, men kombinationen af de tre ingredienser, nemlig rom, lime og sukker, menes at gå endnu længere tilbage. Siden slutningen af 1890’erne har flere forskellige varianter af klassikeren set dagens lys, og strawberry daiquiri må siges at være én af de mest kendte varianter. Foruden jordbær så kommer frozen daiquiri også med smag af mango, kokos, ananas og mange andre.

DAIQUIRI OPSKRIFT

For at lave en lækker daiquiri cocktail har du kun brug for tre ingredienser; rom, limesaft og sukker. En hvid rom er at foretrække, for så kommer den limegrønne farve virkelig til sin ret. Vi anbefaler denne opskrift fra cocktail bogen over alle cocktailbøger, “Spirited – Cocktails from Around the World”

  • 60 ml hvid rom
  • 30 ml frisk limesaft
  • 22 ml sukkersirup
  • En skive lime