Moderne piemontansk-vinstil med fokus på druernes naturlige frugt, frem for fad.
I Langhe, Piemonte laver wine maker Giana Luca Colombo fantastisk, neoklassiskpiemontansk-naturvin hos vinhuset Réva. Réva producerer syv forskellige vine herunder tre Barolo-vine, en Barbera, en Nebbiolo d’Alba, en Dolcetto samt en Langhe-hvidvin. Ens for dem alle er, at vinene er dyrket efter økologiske principper og har gennemgået en naturlig fermentering. Réva står altså for en moderne piemontansk-vinstil med fokus på druernes naturlige frugt, frem for fad.
Réva Barbera d’Alba Superiore er lavet med Barbara-druer fra sydøstvendte marker, ca. 360-380 meter over havoverfladen. Høsten foregår manuelt og der laves kun 15.000 flasker af denne vin årligt.
Udmærkelser:
2020 - JAMESSUCKLING.COM
92 points til Réva Barbera d’Alba Superiore 2018
DATA:
Årgang: 2018
Område/mark: Monforte d'Alba, Novello, Serralunga d'Alba, Grinzane Cavour
Druesort: Nebbiolo
Fermentering: Spontan fermentering med skinkontakt i egetræs-vats i 30-35 dage.
Modning: 24 måneder i brugte egetræstønder
Serveringstemperatur: 18 grader
Land
Italien
Område
Piemonte
Producent
Réva
Årgang
2018
Drue
Nebbiolo
ABV
14,50%
Størrelse
0,75 L
Did that hit the spot? Så Se denne guide
