Levering 1-3 hverdage . Fri fragt over 599 kr.

Din kurv

Du får levering indenfor 1-3 hverdage.

Du får et nøje udvalgt sortiment af de bedste flasker.

Du får fri fragt ved køb over 599 kr.

Subtotal

0,00 kr.

Gå til checkout
Ja,
jeg er over 18.
Luk mig bare ind.
Nej,
så vi må ses, når jeg
er blevet ældre.

Velkommen.
Du skal være fyldt 18
for at besøge vores website

er du over 18?

Renegade Rum Pre Cask Old Bacolet Pot Still

Spiritus

Renegade Rum Pre Cask Old Bacolet Pot Still

449,00 kr.

-

+

Kanon hvid rom fra et af verdens bedste destillerier.

Renegade Rum Distillery, beliggende på den caribiske ø Grenada, er intet mindre end et af romverdenens mest nytænkende og visionære destillerier.

Renegade Rum Distillery er drevet af terroir-filosofien, en filosofi som er ganske normal i vinens verden, men som sjældent italesættes i rommens verden. Smager alle sukkerrørstyper ens? Er der forskel på smagen af rommen ift. hvor sukkerrørene dyrkes? Naturligvis! Og det er dét som Renegade Rum Distillery viser på bedste vis med deres nye aftapninger.
De første dråber løb fra destilleringsapparaterne i 2020, hvilket vil sige, at destilleriet er ganske ungt. Man har allerede tilsidesat de første tønder med rå rom, som nu ligger og modner på destilleriet. Vi må dog vente på Renegade’s modnede udtryk lidt endnu, og først og fremmest koncertere os om de ikke-modnede romtyper, som går under navnet ”pre-cask”.

Sukkerrørsmarkerne i Old Bacolet, beliggende på sydkysten, ligger beskyttet mod de kraftige atlantiske passatvinde, og er dermed en ideel lokation for dyrkning af sukkerrør. Det var dermed også et af de første områder, der blev dyrket af franskmændene da de som de første koloniserede øen i 1650’erne. Til denne rom dyrkes der en hurtigtvoksende sukkerrørssort, som kaldes Cain. Denne høstes fra marken Josh's Field, som er på terroir’et kendt som Riverside.

Renegade Rum Pre Cask Old Bacolet Pot Still består udelukkende af sukkerrør af type Cain. Rommen er dermed produceret på en enkelt sukkerrørssort fra en enkelt mark. Det er yderligere værd at nævne, at rommen er fermenteret på friskpresset sukkerrørssaft og efterfølgende destilleret via et double retort pot still. Og med en alkoholprocent på 50, understreges terroir’et på bedste vis, og giver en smagsoplevelse som er intet mindre end unik!

Smagsnoter:
En meget mild, sødmefuld og frugtig rom. Noter som ananas, syrligt slik og chilifrugt præger denne rom.

Har du lyst til mere information om denne rom? Bagerst på alle flaskerne i Renegade Rum-serien finder man en særlig ”CaneCode”, som giver alle informationer vedr. tilblivelsen af rommen. Indtast flaskens ”CaneCode” på https://renegaderum.com/canecode/.

DATA FOR ROMMEN:

Serie: Single Farm Origin Pre-Cask Rum
Terroir: Riverside
Mark: Josh’s Field-marken på gården Old Bacolet
Sukkerrør: Cain
Høst: Årgang 2020
Fermentering: Sukkerrørssaft
Destillering: Double retort pot still
Modning: Ingen
ABV: 50 %

Land

Grenada

Producent

Renegade Rum Distillery

Lagring

NAS

ABV

50.00%

Størrelse

0,7 L

Distilleret på

Sukkerrørssaft

En Scholz & associates produktion

Creative direction
Morten Scholz
Grafisk design
Jacob Lindblad
Visuel identitet
Benjamin Graahede
Art direction, foto
Morten Scholz & Jacob Lindblad