Reduktive vine fra Siciliens ældste vinproducerende familie.
I Di Giovanna’s Pet-Nat finder man en udtryksfuld aroma af lyse citrusfrugter, tropiske frugter og brøde elementer. Kroppen er let med en smuk syre og byder på flere lag af citrusfrugt, stenfrugter og salte noter som bliver hængende længe.
’Rufulía’ betyder ‘vindpust’ på siciliansk. Denne unikke pétillant naturel-vin er produceret på økologiskdyrkede vindruer og har været udsat for den såkaldte ’méthode ancestral’, som basalt set er en sekundær fermenteringsproces som foregår i selve flasken. Den primære fermentering sker spontant i større beholdere, inden man overfører vinene til flaskerne inden gæringen er overstået. Det er også dette som skaber boblerne i denne type af vine. Vinen er som sagt spontangæret og kan derfor klassificeres som en såkaldt ’naturvin’ – uspoleret og ikke filtreret.
På den italienske ø Sicilien i Middelhavet ligger den 65 hektar store vingård Di Giovanna. Di Giovanna er Siciliens ældste vinproducerende familie, og er gået i arv igennem fem generationer. I dag ejes og drives vingården af brødrene Gunther og Klaus Di Giovanna. Med Di Giovanna kan du forvente friske, kølige og komplekse vine! Det er et gammelt men modernistisk vinhus som praktiserer tidlig høst og korte maceringsperioder. Man får reduktive vine da de på vingården gør brug af stål, ler og cement med spontan gæring fra økologisk dyrkede vindruer.
DATA:
Druer: 100% Catarratto
Alkohol: 10,5 %
Produktion: 5000 flasker årligt
Vinmarker: Fra markenSan Giacomo i ca. 630 meters højde.
Jordbund: Kalkholdig mergel
Vinifikation: Spontan fermenteret i ståltank på håndplukkede og afstilket druer. Vinen overføres til flaske når der er 10 gram sukker pr. liter tilbage, og fermenterer derefter videre i flasken.
Modning: 9 måneder på flaske inden vinen frigives.
Produktionsfilosofi: Økologisk veganervenlig naturvin
Land
Italien
Område
Sicilien
Producent
Di Giovanna
Årgang
2021
Drue
Catarratto
ABV
10.50%
Størrelse
0,75 L
Did that hit the spot? Så Se denne guide
