Modner på både fransk og amerikansk egetræ i 15 måneder
Vinen har en fantastisk aroma – kraftig og meget kompleks med sorte frugter, krydderier, cedertræ, violer og ristet egetræ. Smagen er afrundet, olieret og fløjlsagtig, med en umiddelbar mineralitet, og en lang finish, hvor den viser sin høje kompleksitet af friske frugter og krydderier. Man efterlades med en behagelig eftersmag af lakrids.
Altos de Rioja begyndte at lave vin i september 2006 . Vinen er produceret på en gård i hjertet af det bedste vinområde i Rioja Alavesa, lidenskabeligt anført af en gruppe erfarne fagfolk. Med stor erfaring fra den spanske vinverden er Roberto San Ildefonso fra Finca Sobreño i Toro og Bienvenido Muñoz fra Bodegas Muñoz i La Mancha gået sammen med vinproducenten Jean-Marc Sauboua fra Bordeaux, for at skabe en række unikke og moderne Rioja-vine.
Efter omhyggelig udvælgelse knuses druerne og opbevares i små 2000-liters tanke, hvor den kold-macereres i fire døgn inden den gæres i ti dage ved ca. 30°C. Den afsluttende malolaktiske fermentering tager 15 dage, og sker på egetræ før vinen gennemgår en fadlagring. For at give denne vin et markant fadpræg, lagrer den på både fransk og amerikansk egetræ i 15 måneder.
Vinens DNA
Druesorter: 90% Tempranillo & 10% Graciano
Vinstokke: 80 år gamle
Fermenteringstemperatur: 25-30°C
Fermenterings- & macereringsperiode: 25 dage
Fadtype: 85% Fransk & 15% Amerikansk
Alder på fade: Nye fade
Fadlagringsperiode: 15 måneder
Til i flasken: 15 måneder
Serveringstemperatur: 16°C
Land
Spanien
Område
Rioja
Producent
Altos R
Årgang
2016
Drue
Graciano, Tempranillo
ABV
14.00%
Størrelse
0,75 L
Did that hit the spot? Så Se denne guide
