Modnet på både fransk og amerikansk egetræ i 12 måneder
Altos de Rioja begyndte at lave vin i september 2006 . Vinen er produceret på en gård i hjertet af det bedste vinområde i Rioja Alavesa, lidenskabeligt anført af en gruppe erfarne fagfolk
Med stor erfaring fra den spanske vinverden er Roberto San Ildefonso fra Finca Sobreño i Toro og Bienvenido Muñoz fra Bodegas Muñoz i La Mancha gået sammen med vinproducenten Jean-Marc Sauboua fra Bordeaux, for at skabe en række unikke og moderne Rioja-vine.
Efter omhyggelig udvælgelse presses druerne, hvorefter den gennemgår den første alkoholiske gæring. Derefter udsættes den for en malolaktisk gæring. For at give denne vin et flot fadpræg, lagrer den på både fransk og amerikansk egetræ i 8 måneder.
Vinens DNA
Druesort: 100% Viura
Vinstokke: 60 år gamle
Fermenteringstemperatur: 16 - 18°C
Fermenterings- og macereringsperiode: 3 - 4 uger
Fadtype: 80% Fransk og 20% Amerikansk
Alder på fade: Nye, brugt en gang & brugt to gange (1/3 af hver)
Fadlagringsperiode: 12 måneder
Serveringstemperatur: 16-18°C
Land
Spanien
Område
Rioja
Producent
Altos R
Årgang
2020
Drue
Viura
ABV
13.50%
Størrelse
0,75 L
Did that hit the spot? Så Se denne guide
